Iso Silicone Vopsea pentru Fatada

Descrierea produsului

Iso Silicone Vopsea pentru Fatada este o vopsea siliconica pe baza de apa realizata printr-o reteta speciala, in care polimeri siliconici de calitate, pigmenti speciali de culoare si marmura micronizata sunt amestecati intr-o anumita proportie. Datorita acestei compozitii vopseaua permite transferul vaporilor si al umezelii din interiorul materialului catre exterior dar blocheaza patrunderea apei si umezelii din exterior. In plus, polimerii siliconici confera vopselei o durata de viata incredibil de lunga, pastrandu-si calitatile pana la 20 de ani; chiar si dupa multi ani suprafata va arata curata si bine-intretinuta.

Utizare

Vopseaua poate fi utilizata pe suprafete minerale noi sau vopsite anterior cum ar fi: tencuiala, beton, ipsos, etc.

Suprafete noi: Este important ca suprafata, care urmeaza sa fie vopsita cu Iso Silicone Vopsea pentru Fatada, sa fie uscata. Suprafetele proaspat tencuite trebuie lasate sa se usuce si sa se intareasca timp de 6-8 saptamani, deoarece in acesta perioada pot aparea fisuri de uscare sau crapaturi. Mai mult, in aceasta perioada, aditivii, carbonatii si alte saruri pot migra catre exteriorul suprafetei. De aceea, inainte de vopsire suprafata trebuie curatata prin periere sau spalata cu apa sub presiune si lasata sa se usuce. Vopseaua se aplica in doua straturi. Primul strat poate fi diluat cu 5% apa pentru a obtine o aderenta mai buna la substrat.

Suprafete vopsite anterior: In cazul suprafetelor vechi, bucatile de vopsea sau var care se desprind trebuie indepartate prin periere/spalare cu o perie, aparat de curatare cu presiune sau prin sablare cu jet de apa-nisip. Bucatile de tencuiala si ciment care se desprind trebuie inlocuite. In cazul unor mixuri de culori va recomandam sa amestecati jumatate dintr-o galeata cu jumatate din galeata urmatoare pentru a evita diferentele de culoare.

Proprietati speciale: Iso Silicone Vopsea pentru Fatada este usor de aplicat cu pensula, rola sau pistol de vopsit (duza marimea 0,018-0,026´´); este o vopsea care ˝respira˝ dar nu permite patrunderea apei si a umezelii din exterior. Polimerii speciali siliconici previn degradarea vopselei, iar pigmentii stabili-UV protejeaza pigmentii de culoare impotriva razelor solare. Iso Silicone Vopsea pentru Fatada isi pastreaza proprietatile chiar si in orase sau zone industriale puternic poluate (ex. dioxid de sulf, etc).

Produsul poate fi utilizat pe suprafetele mentionate mai sus fara grund sau amorsa, numai cu o diluare usoara cu apa a primului strat. Daca aplicati Iso Silicone Vopsea pentru Fatada pe o suprafata stabila, uscata si corect curatata, veti obtine o fatada aspectuoasa, cu o durabilitate de pana la 20 de ani.

Recomandare : Efectuati intodeauna un test de acoperire pentru a va asigura de compatibilitatea produsului cu suprafata.

Date tehnice

Compozitie: Polimeri siliconici, pigmenti stabili-UV si marmura micronizata.
Culori: Nisip, gri antracit, gri deschis, alb-crem, alb (poate fi colorat).
Ambalare: 9 litri si 20 litri.
Densitate: 1,45kg/litru.
Continut substante nevolatile: Aprox. 41%.
Luciu: mat.
Consum: Aprox. 4-6 m2/litru depinde de metoda de aplicare si caracteristicile suprafetei.
Diluare: 5% apa.
Timp de uscare: 30 minute la 20ºC si 65% umiditate relativa, stratul urmator poate fi aplicat dupa aprox. 2 ore.
Conditii de aplicare: Temperatura de aplicare 5ºC - 30ºC si max. 80% umiditate
Metoda de aplicare : pensula, rola, pistol de vopsit (duza marimea 0,018-0,026´´).
Permeabilitatea la apa: SD (m) 0,073(DIN 52615), permeabilitatea capilara w24 valoare 0,078kg/m2.
Curatare : cu apa
COV : Max. 40g/l(Cat.A/c).
Depozitare : Loc uscat, ferit de inghet, a nu se lasa la indemana copiilor 


Produs de: Iso Paint Nordic A/S, Tvaervej 8, 6640 Lunderskov, Denmark, www.isopaint.com
Importator si distribuitor: Silvster C.R. srl, Str. Fundatura Harmanului 2, Brasov,
Tel/Fax : 0268 542 675; 0744 545 546

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;  www.vopseatigla.ro;  www.vopseaacoperis.ro

Informaţii în completare